Postanite samooskrbni s pravo energijo

V tednih, ko smo več ostajali doma, smo spoznali pomen samooskrbe. Ne le, da je tak način življenja bolj praktičen, saj nam ni potrebno za vsako stvar v trgovino, še mnogo cenejši je. Samooskrba pa ni stvar le sadja in zelenjave, pač pa tudi energije. Za to, da nismo več odvisni od ponudnikov elektrike, je potrebno čisto malo – naročiti svojo sončno elektrarno.

Kaj je sončna elektrarna?

Sončna elektrarna je popolnoma čist, okolju neškodljiv sistem pridobivanja obnovljive energije. Iz nje s pomočjo fotovoltaike pridobimo električno energijo. Sistem deluje po principu neto meritev. Kadar proizvajamo več energije, kot je potrebujemo za lastne potrebe, viške električne energije oddajamo v omrežje, kadar pa imamo lastne potrebe višje od proizvodnje, pa električno energijo jemljemo iz omrežja. Na tak način lahko po odplačilu investicije v 30. letih prihranite celo 29.139 €!

»Off the grid«

Biti sam svoj gospodar pri oskrbi z električno energijo prinaša mnoge prednosti. Kot prva se konča odvisnost od distributerjev, predvsem pa od razmer na tržišču. Pomanjkanje elektrike in višanje cen vas ne moreta prizadeti, saj ste odvisni le od svoje lastne proizvodnje. Hkrati pa lahko viške vedno odvajate v omrežje, kar vam prinaša še večje prihranke.

Čista energija

Roko na srce, potrebe po električni energiji so v vsakem gospodinjstvu vse večje. Skorajda ni naprave v našem domu, da je ne bi potrebovala. Hkrati pa se vse bolj zavzemamo za to, da bi se kljub novim in novim tehnologijam vrnili nazaj k naravi in bi znali bolje živeti z njo in zanjo tudi skrbeti.  Zato je zavest, da pridobivamo elektriko iz čistega in obnovljivega vira toliko bolj pomembna. Če težimo k ekološkemu ali celo zero waste načinu življenja, je odločitev za sončno elektrarno dodaten korak v pravo smer.

Prava energija na klik

Pri podjetju Energija Plus se zavedamo, da zveni projekt vzpostavitve sončne elektrarne nekoliko strašljivo. Zato smo vam pripravili rešitev elektrarna na ključ, s katero bomo mi poskrbeli, da bo prehod na samooskrbo povsem enostaven. Vse informacije so zbrane na naši spletni strani, vi pa nam morate le sporočiti svojo odločitev. Ste za pravo energijo?